Gluténmentes nokedli

2013 november 12. | Szerző:

Nokedli

Nokedli

A fiam nagy nokedli rajongó volt, amíg ehetett lisztet, úgyhogy mindenképpen keresni akartam a hagyományos verzió helyett egy gluténmenteset. Amiket azonban kipróbáltam, nekünk egyik sem jött be.

Úgyhogy kikísérleteztem egy nokedli receptet én. Mióta elkészült a recept, azóta már rengetegszer elkészítettem, nagyon imádja N. Persze azért nem olyan, mint a gluténes, de azért egészen hasonló. És nagy előnye, hogy a mosogatás jóval könnyebb az elkészítés után, mint a hagyományosnál 🙂

Íme a recept:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 5 dkg kukoricapehelyliszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 3 tojás
  • nagyon kicsi víz

Összegyúrom a hozzávalókat és forró vízbe szaggatom. Amikor feljön a víz tetejére, akkor jó.

Csokis szivek

2013 október 30. | Szerző:

csokiszivTöbb szempontból is nagy kedvencünk. Nekem azért, mert nagyon gyorsan elkészül, a gyerekeknek és apának azért, mert nagyon csokis és nagyon puha.

Hozzávalók:

  • 5 – 5 dkg darált dió és kesudió
  • 4 dkg darált kókuszreszelék
  • 2-3 tojás
  • 60 dkg fekete (lehetőleg holland) kakaópor
  • 20 dkg barna cukor
  • 80 dkg kókuszzsír
  • 6 evőkanál rizstej
  • 6 evőkanál gyümölcslé vagy lekvár
  • 4 dkg rizsliszt
  • 1 dkg kukoricakeményítő (vagy +1 tojás)

Elkészítés:

  1. A kókuszzsírt gőz fölött felolvasztom, ebbe belekeverem a kakóport és a cukrot
  2. ledarálom a magokat és a kókuszreszeléket kávédarálóval, belekeverem a kakós masszába
  3. a masszához hozzáadom a risztejet és a gyümölcslét vagy lekvárt, várok, amíg kicsit kihűl, hogy a tojásokat is bele tudjam keverni anélkül, hogy azok megfőnének
  4. utoljára a rizslisztet keverem bele (+ kukoricakeményítőt, ha azt a verziót választod)
  5. muffinformába töltöm (nálunk a szív alakú a nyerő) és 200 fokos sütőben kb 20-30 percig sütöm. Ne ijedjetek meg,a massza nagyon folyósnak fog tűnni, de tapasztalatom szerint a gluténmentes sütik a szokásos tészta állaggal ehetetlenül kemények vagy szétesősek lesznek, folyósabb állagúan megsütve viszont pont jók.

Tárold hűtőben, még finomabb lesz!

Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!