Narancsos csokitorta – glutén- és tejmentes

2013 november 28. | Szerző:

Ez a csokitorta nagyon gyorsan elkészül, egyszerű és végre egészen könnyű is, nem brownie szerű, mint az eddigi csokitorta próbálkozásaim.A fotózáshoz már csak egy szeletet sikerült megmentenem, ez is bizonyítja, hogy mindenkinek ízlett 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:narancsos csokitorta

  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 – 15 dkg barna cukor (ízlés szerint)
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 40 g kókuszzsír
  • 3 db tojás
  • 4 dkg rizsliszt

A krémhez:

  • 1 csomag gluténmentes pudingpor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • fél liter rizstej
  • 1 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál kókuszzsír VAGY fél tábla étcsoki felolvasztva

Elkészítés:

A tésztához ledaráljuk a magokat, felolvasztjuk a kókuszzsírt gőz fölött, ehhez hozzáadjuk a kakóport és a narancslét, majd az egész keveréket hozzáöntjük a magokhoz. Hozzáadjuk a 3 tojást és kicsit sűrítjük a 4 dkg rizsliszttel. Kókuszzsírral kikent, leszedhető oldalú kerek tortaformában 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ezután megcsináljuk a pudingot a leírás szerint, csak tej helyett rizstejet teszünk bele és hozzáadjuk a plusz kakaó/kókuszzsír kombót vagy az olvasztott csokit.

Ráöntjük a krémet a tésztára, hűtőben lehűtjük és a tortaforma oldalát leszedve tálaljuk.

A narancslé nagyot dob rajta 🙂 Anélkül is készíthető, helyette rizstejjel, vagy almalével is jó.

Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!