Ez egy nagyon jól bevált és letesztelt recept. A lányom – aki nem gluténmentesen eszik amúgy, csak tejmentesen – minden reggel ezt reggelizi. És imádja 🙂 Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül! És amit nagyon szeretk benne, hogy lehetetlen csomósra csinálni a tésztát. Viszont vigyázat, ezzel a recepttel csak vastag palacsinták süthetők! Talán a gyerek ezért is imádja annyira 🙂
Hozzávalók:
12 dkg rizsliszt
2 tojás
csipet só
víz
rizstej
kókuszzsír a palacsintasütő kenéséhez
Elkészítés:
Kimérem a lisztet, beleütöm a 2 tojást, sózom és felöntöm annyi hideg vízzel, hogy a habverővel felkeverve kb. nokedli sűrűségű tésztát kapjak. Utána felöntöm kb. 1 dl rizstejjel. Semmi vész, ha nincs otthon rizstej, sima vízzel is elkészíthető, anyukám úgy szokta sütni a gyerekeknek is úgy is teljesen jó. Rizstejjel kicsit lágyabb lesz. 1 palacsintához én 1 merőkanálnyi tésztát teszek a kókuszzsírral megkent serpenyőbe (én minden sütés előtt kizsírozom a serpenyőt)
Amire figyelni kell, hogy minden egyes sütés előtt habverővel fel kell keverni a tésztát, mert a riszliszt leülepszik az edény aljára. (ha nem kevered fel és a tetejéről veszel a híg tésztából, az leragad és szét is esik)
Glutén- és tejmentes palacsinta
2013 december 19. | Szerző: jegeskave
Ez egy nagyon jól bevált és letesztelt recept. A lányom – aki nem gluténmentesen eszik amúgy, csak tejmentesen – minden reggel ezt reggelizi. És imádja 🙂 Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül! És amit nagyon szeretk benne, hogy lehetetlen csomósra csinálni a tésztát. Viszont vigyázat, ezzel a recepttel csak vastag palacsinták süthetők! Talán a gyerek ezért is imádja annyira 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kimérem a lisztet, beleütöm a 2 tojást, sózom és felöntöm annyi hideg vízzel, hogy a habverővel felkeverve kb. nokedli sűrűségű tésztát kapjak. Utána felöntöm kb. 1 dl rizstejjel. Semmi vész, ha nincs otthon rizstej, sima vízzel is elkészíthető, anyukám úgy szokta sütni a gyerekeknek is úgy is teljesen jó. Rizstejjel kicsit lágyabb lesz. 1 palacsintához én 1 merőkanálnyi tésztát teszek a kókuszzsírral megkent serpenyőbe (én minden sütés előtt kizsírozom a serpenyőt)
Amire figyelni kell, hogy minden egyes sütés előtt habverővel fel kell keverni a tésztát, mert a riszliszt leülepszik az edény aljára. (ha nem kevered fel és a tetejéről veszel a híg tésztából, az leragad és szét is esik)
Mi jó sok töltelékkel szeretjük.
Oldal ajánlása emailben
X