Hazi nutella diobol es mandulabol

2016 szeptember 12. | Szerző:

Tegnap kitalaltam, hogy keszitek hazi nutellat a reggeli palacsintahoz, es talaltam is szuper jo recepteket a neten, aztan jott a kopp, hogy nincs itthon mogyoro. Ugyhogy kicsit atalakitottam a recepteket es csinaltam egy olyat, amihez voltak itthon hozzavaloim.

Hozzavalok:

  • Hazi nutella

    Hazi nutella meg melegen es folyekonyan

    5 dkg mandula

  • 5 dkg dio
  • 1 tabla tejmentes etcsoki (en 85%-os hasznaltam)
  • 2 evokanal fekete kakao
  • 10 dkg barna cukor
  • 30 dkg kokuszzsir
  • 1 dl mandulatej
  • csipet so
  • par csepp valodi vanilia kivonat

Elkeszites:

  1. apritoban teljesen peppe apritom a mandulat es a mogyorot
  2. kozben goz folott felolvasztom a csokit (es a kokuszzsirt, ha nem folyekony allagu)
  3. beleontom az apritoba a tobbi hozzavalot is es homogenne keverem.
  4. hutoben nutella allaguva szilardul

Tokeletes toltelek a gluten- es tejmentes palacsintahoz.

 

 

Hazi nutella

Hazi nutella

Mini kakaós csigák

2014 január 21. | Szerző:

Kakaós csigaAmíg ettük a gluténes verzióját, N. imádta a kakaós csigát. Ezért egy ideje már próbálkozom ehető gluténmentes verzióval, mindezidáig közepes sikerrel. Egy kedves barátunknak sikerült egy nagyon finomat készítenie, de én azzal a recepttel nem boldogultam sajnos. Az övé ízlett nagyon, az enyém meg vagy szétesett vagy száraz lett. (az ő receptje itt található: http://www.jotenni.hu/1/post/2013/08/kakas-tekercs-varicik.html)

Aztán inkább kitaláltam egyet, ami nekünk nagyon bejött 🙂

Hozzávalók:

  • 4 dkg darált mandula
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dkg darált kókuszreszelék
  • 4 dkg gesztenyeliszt
  • 15 dkg gluténmentes  süteményliszt keverék
  • 4 g szárított élesztő
  • fél narancs kifacsart leve (ezt lehet, hogy legközelebb kihagyom és helyette kipróbálom rizstejjel vagy más semlegesebb gyümölcslével)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • barna cukor ízlés szerint (szerintem kb 5 dkg)
  • 50 g margarin (tej- és szójamentes)
  • Töltelékhez: 25 g margarin, 1 evőkanál holland kakaó, barna cukor, kis víz, olvasztott étcsoki (ez kimaradhat, de akkor több kell az előbbi hozzávalókból)

Elkészítés:

  • felolvasztom a margarint
  • ledarálom a magokat és a kókuszreszeléket, ezt hozzáöntöm a felolvasztott margarinhoz
  • hozzáadom az összes hozzávalót és kézzel összegyúrom
  • fél órát pihentetem a tésztát
  • két folpack között kinyújtom (így nem kell liszt a nyújtáshoz és takarítani is könnyebb utána, Rachel Allen műsorában láttam és megtetszett az ötlet)
  • elkészítem a tölteléket: felolvasztok 25 g margarint vagy kókuszzsírt, hozzáadok kb 40-50 g barna cukrot, 1 evőkanál holland kakóport és fél tábla étcsokit, meg egy pici vizet, hogy ne könnyebben kenhető legyen a massza
  • a kinyújtott tésztára rákenem a masszát és feltekerem
  • 1 centis darabokat vágok és 180-200 fokos sütőben 15-25 percig sütöm.

Ez a kakaós csiga végre mindenkinek ízlett a családban és nem száradt és nem szikkadt ki másnapra sem. Kicsit nekem erős volt a narancs íze, azt legközelebb másra cserélem. Szép persze ez sem lett, ahogy az tőlem már megszokott, de fontosabb, hogy finom 🙂

Csokis szivek

2013 október 30. | Szerző:

csokiszivTöbb szempontból is nagy kedvencünk. Nekem azért, mert nagyon gyorsan elkészül, a gyerekeknek és apának azért, mert nagyon csokis és nagyon puha.

Hozzávalók:

  • 5 – 5 dkg darált dió és kesudió
  • 4 dkg darált kókuszreszelék
  • 2-3 tojás
  • 60 dkg fekete (lehetőleg holland) kakaópor
  • 20 dkg barna cukor
  • 80 dkg kókuszzsír
  • 6 evőkanál rizstej
  • 6 evőkanál gyümölcslé vagy lekvár
  • 4 dkg rizsliszt
  • 1 dkg kukoricakeményítő (vagy +1 tojás)

Elkészítés:

  1. A kókuszzsírt gőz fölött felolvasztom, ebbe belekeverem a kakóport és a cukrot
  2. ledarálom a magokat és a kókuszreszeléket kávédarálóval, belekeverem a kakós masszába
  3. a masszához hozzáadom a risztejet és a gyümölcslét vagy lekvárt, várok, amíg kicsit kihűl, hogy a tojásokat is bele tudjam keverni anélkül, hogy azok megfőnének
  4. utoljára a rizslisztet keverem bele (+ kukoricakeményítőt, ha azt a verziót választod)
  5. muffinformába töltöm (nálunk a szív alakú a nyerő) és 200 fokos sütőben kb 20-30 percig sütöm. Ne ijedjetek meg,a massza nagyon folyósnak fog tűnni, de tapasztalatom szerint a gluténmentes sütik a szokásos tészta állaggal ehetetlenül kemények vagy szétesősek lesznek, folyósabb állagúan megsütve viszont pont jók.

Tárold hűtőben, még finomabb lesz!

Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!