Zabpelyhes karfiolfasírt (glutén-, és tejmentes)

2014 november 26. | Szerző:

Tegnap hirtelen felindulásból készítettem ezt a fasírtot.

Karfiolfasirt

Karfiolfasirt

A gyerekeknek hagyományos húsos verziót csináltam, de én zöldségre vágytam, ez lett belőle.

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol
  • zabpehely
  • hagyma
  • 1 tojás
  • rizsliszt (elhagyható)
  • olivaolaj vagy kókuszzsír

Elkészítés:

  • a karfiolt megmosom és rózsáira szedve sós vízben megfőzöm
  • míg fő a karfiol, apróra vágom a vöröshagymát (ízlés dolga, mekkorát) és kókuszzsíron v olivaolajon megdinsztelem
  • begyújtom a sütőt
  • ha a karfiol megfőtt, a vízből kivéve aprítógépbe dobom és pépesre darálom (nagyon gyorsan megvan). (Nekem 2 kör darálás volt, egyszerre nem fért bele az egész)
  • egy tálban összekeverem a darált karfiolt, a dinsztelt hagymát, 1-2 evőkanál olivaolajat, 1 tojást, 3-5 evőkanál zabpelyhet (ízlés dolga mennyit, és én a kisebb, darabolt zabpelyhet szeretem használni, de bármelyik jó), sózom (esetleg borsozom is, de ha gyerekeknek is szeretném adni, akkor a borsot én mindig elhagyom), és esetleg 1-2 kanál rizslisztet, de ezt nem muszáj, ha a massza állaga megfelelő, hogy kanállal halmokat lehessen belőle rakni.
  • egy tepsi alját kizsírozom olivaolajjal vagy kókuszzsírral és evőkanállal halmokat rakok a masszából
  • előmelegített sütőben sütöm a kis pogácsákat, amíg a tetejük enyhén barnulni nem kezd
  • magában, főzelékfeltétként vagy mártogatós szósszal is finom
Karfiolfasirt

Karfiolfasirt

Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!