Sárgarépás fasírt – gluténmentes
2014 január 9. | Szerző: jegeskave
Gyerekkel (és nálunk apával is) zöldséget megetetni nem mindig egyszerű. Ezért szoktam trükköket alkalmazni, hogy úgy egyenek zöldséget, hogy észre se vegyék. A fasírt ehhez nagyon jó alany. A sárgarépás verzió így készült:
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykahús darálva (ezt legközelebb mell formájában veszem és én darálom le, mert voltak benne darabos részek, amiket én utálok)
- 2 db kis-közepes sárgarépa (ha van rá mód, akkor bio)
- 1 tojás
- só, pirospaprika
- rizsliszt
- olivaolaj
Elkészítés:
A húst a meghámozott és összevágott sárgarépával együtt aprítógépbe teszem és péppé darálom (ha nem colitisesnek csináljuk, akkor mehet bele vöröshagyma is). Utána keverőtálban hozzáteszem a tojást, ízlés szerint sót, kb. 2 teáskanál pirospaprikát, kb. 1 evőkanál olivaolajat és annyi rizslisztet, hogy valamennyire gyúhatóvá összeálljon a massza. (sűrűbb is lehet, csak én ha lehet, minimális lisztet használok).
Serpenyőben kókuszzsírt melegítek, a masszából vizes kézzel kis pogácsákat formázok és mindkét oldalát megsütöm.
Melegen és hidegen is finom csemege és nem venni észre benne a zöldséget 🙂
Tipp: a sárgarépa helyett/mellett cukkinivel is szoktam készíteni. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl nagy a cukkini, mert nagyon leveses lehet tőle a massza, ami miatt sok lisztet vesz fel és akkor nem lesz nagyon fasírt jellege már és gyanút fognak, hogy nem is húst esznek 🙂
Zabpelyhes karfiolfasírt (glutén-, és tejmentes)
2014 november 26. | Szerző: jegeskave
Tegnap hirtelen felindulásból készítettem ezt a fasírtot.
Karfiolfasirt
A gyerekeknek hagyományos húsos verziót csináltam, de én zöldségre vágytam, ez lett belőle.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Karfiolfasirt
Oldal ajánlása emailben
X