Hazi nutella diobol es mandulabol

2016 szeptember 12. | Szerző:

Tegnap kitalaltam, hogy keszitek hazi nutellat a reggeli palacsintahoz, es talaltam is szuper jo recepteket a neten, aztan jott a kopp, hogy nincs itthon mogyoro. Ugyhogy kicsit atalakitottam a recepteket es csinaltam egy olyat, amihez voltak itthon hozzavaloim.

Hozzavalok:

  • Hazi nutella

    Hazi nutella meg melegen es folyekonyan

    5 dkg mandula

  • 5 dkg dio
  • 1 tabla tejmentes etcsoki (en 85%-os hasznaltam)
  • 2 evokanal fekete kakao
  • 10 dkg barna cukor
  • 30 dkg kokuszzsir
  • 1 dl mandulatej
  • csipet so
  • par csepp valodi vanilia kivonat

Elkeszites:

  1. apritoban teljesen peppe apritom a mandulat es a mogyorot
  2. kozben goz folott felolvasztom a csokit (es a kokuszzsirt, ha nem folyekony allagu)
  3. beleontom az apritoba a tobbi hozzavalot is es homogenne keverem.
  4. hutoben nutella allaguva szilardul

Tokeletes toltelek a gluten- es tejmentes palacsintahoz.

 

 

Hazi nutella

Hazi nutella

20 perces csokitorta

2014 november 17. | Szerző:

PB093490Ezt a receptet tobb szempontbol is imadom:

  1. nagyon gyorsan elkeszul
  2. nem kell sutni, igy garantaltan nem egetem meg magam
  3. mar majdhogynem egeszseges – vaspotlasnak mindenkepp kivalo a sok mag miatt
  4. tejmentes, glutenmentes, tojasmentes

 

A tortaalap leginkabb egy nyers browniehoz hasonlit, a tetejen pedig hazilag gyartott kakaos puding van.

Tortalap elkeszitese (max 10 perc):

  1. beleontok 1 pohar diot, 1 pohar mandulat, fel pohar kokuszreszeleket, 1 evokanal nyers fekete kakaoport az apritogepbe es osszeapritom.
  2. hozzaontok kb. fel deci narancslet (lehetoleg frissen facsart) a masszahoz es elinditom az apritogepet. Ekkor elkezdem egyesevel adagolni az elozoleg kimert 1 pohar datolyat (magozott legyen :), ugy, hogy az apritogep kozben folyamatosan dolgozzon.
  3. kesz 🙂 nalunk a gyerekeknek ilzenkor meg nem eleg edes, ezert en ilyenkor keverek meg hozza mezet, de ezt nem muszaj, ez izles dolga.
  4. miutan elkeszult a massza, egy leveheto oldalu tortaformaba belenzomkodom (ne ijedjetek meg, olajosnak tunhet)

Kakaos puding keszitese:

  1. fel liter mandulatejet felteszek forrni
  2. ekozben elkeszitem a pudingporomat: 2 evokanal bio kukoricakemenyitohoz keverek 2 evokanal nyers fekete kakaoport es 3 evokanal barnacukrot. A keverekre meleg vizet ontok el simara keverem.
  3. a felforrt mandulatejhez hozzaontom a csokipudingos levet, es az egeszet folytonos kevergetes mellett ujra felforralom.
  4. ez is kesz 🙂

Az alapra raontom a pudingot, ha kicsit lehult, mehet a hutobe es fel/1 ora mulva mar fogyaszthato is. Nalunk max 2 napig tart. (Idonkent probalkozom a diszitessel, nem eros oldalam :))

 

Apritogepben

Apritogepben

 

Nyers alap

Nyers alap

 

Csokipuding hazilag

Csokipuding hazilag

 

 

A kesz torta

A kesz torta

 

 

 

Chocolate chip cookie

2014 január 8. | Szerző:

Gluténmentes chocolate chip cookieEzt a cookie-t régen nagyon sokszor csináltam hagyományos lisztből, a gyerekek nagyon szerették. Most elkészítettem egy általam kreált mentes változatot és osztatlan sikert aratott szerencsére ez is 🙂

Hozzávalók:

  • 5 dkg paradió
  • 5 dkg dió
  • 4 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • 60 g barna cukor
  • 60 g zsiradék (ebből nekem 40g margarin volt, 20g kókuszzsír)
  • csipet szódabikarbóna
  • fél tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Felolvasztom a zsiradékot, benne elkeverem a cukrot. A magvakat megdarálom, hozzákeverem a rizslisztet, szódabikarbónát, keményítőt. A folyékony hozzávalókhoz hozzákeverem a tojást, végül az összes hozzávalót összekeverem. Ezután beletördelek kb. fél tábla étcsokit.

Sütőpapírral bélelt tepsire kis kanállal halmokat rakok és 180 fokon 8-10 percig sütöm.

 

Csokis szivek

2013 október 30. | Szerző:

csokiszivTöbb szempontból is nagy kedvencünk. Nekem azért, mert nagyon gyorsan elkészül, a gyerekeknek és apának azért, mert nagyon csokis és nagyon puha.

Hozzávalók:

  • 5 – 5 dkg darált dió és kesudió
  • 4 dkg darált kókuszreszelék
  • 2-3 tojás
  • 60 dkg fekete (lehetőleg holland) kakaópor
  • 20 dkg barna cukor
  • 80 dkg kókuszzsír
  • 6 evőkanál rizstej
  • 6 evőkanál gyümölcslé vagy lekvár
  • 4 dkg rizsliszt
  • 1 dkg kukoricakeményítő (vagy +1 tojás)

Elkészítés:

  1. A kókuszzsírt gőz fölött felolvasztom, ebbe belekeverem a kakóport és a cukrot
  2. ledarálom a magokat és a kókuszreszeléket kávédarálóval, belekeverem a kakós masszába
  3. a masszához hozzáadom a risztejet és a gyümölcslét vagy lekvárt, várok, amíg kicsit kihűl, hogy a tojásokat is bele tudjam keverni anélkül, hogy azok megfőnének
  4. utoljára a rizslisztet keverem bele (+ kukoricakeményítőt, ha azt a verziót választod)
  5. muffinformába töltöm (nálunk a szív alakú a nyerő) és 200 fokos sütőben kb 20-30 percig sütöm. Ne ijedjetek meg,a massza nagyon folyósnak fog tűnni, de tapasztalatom szerint a gluténmentes sütik a szokásos tészta állaggal ehetetlenül kemények vagy szétesősek lesznek, folyósabb állagúan megsütve viszont pont jók.

Tárold hűtőben, még finomabb lesz!

Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!