20 perces csokitorta

2014 november 17. | Szerző:

PB093490Ezt a receptet tobb szempontbol is imadom:

  1. nagyon gyorsan elkeszul
  2. nem kell sutni, igy garantaltan nem egetem meg magam
  3. mar majdhogynem egeszseges – vaspotlasnak mindenkepp kivalo a sok mag miatt
  4. tejmentes, glutenmentes, tojasmentes

 

A tortaalap leginkabb egy nyers browniehoz hasonlit, a tetejen pedig hazilag gyartott kakaos puding van.

Tortalap elkeszitese (max 10 perc):

  1. beleontok 1 pohar diot, 1 pohar mandulat, fel pohar kokuszreszeleket, 1 evokanal nyers fekete kakaoport az apritogepbe es osszeapritom.
  2. hozzaontok kb. fel deci narancslet (lehetoleg frissen facsart) a masszahoz es elinditom az apritogepet. Ekkor elkezdem egyesevel adagolni az elozoleg kimert 1 pohar datolyat (magozott legyen :), ugy, hogy az apritogep kozben folyamatosan dolgozzon.
  3. kesz 🙂 nalunk a gyerekeknek ilzenkor meg nem eleg edes, ezert en ilyenkor keverek meg hozza mezet, de ezt nem muszaj, ez izles dolga.
  4. miutan elkeszult a massza, egy leveheto oldalu tortaformaba belenzomkodom (ne ijedjetek meg, olajosnak tunhet)

Kakaos puding keszitese:

  1. fel liter mandulatejet felteszek forrni
  2. ekozben elkeszitem a pudingporomat: 2 evokanal bio kukoricakemenyitohoz keverek 2 evokanal nyers fekete kakaoport es 3 evokanal barnacukrot. A keverekre meleg vizet ontok el simara keverem.
  3. a felforrt mandulatejhez hozzaontom a csokipudingos levet, es az egeszet folytonos kevergetes mellett ujra felforralom.
  4. ez is kesz 🙂

Az alapra raontom a pudingot, ha kicsit lehult, mehet a hutobe es fel/1 ora mulva mar fogyaszthato is. Nalunk max 2 napig tart. (Idonkent probalkozom a diszitessel, nem eros oldalam :))

 

Apritogepben

Apritogepben

 

Nyers alap

Nyers alap

 

Csokipuding hazilag

Csokipuding hazilag

 

 

A kesz torta

A kesz torta

 

 

 

Chocolate chip cookie

2014 január 8. | Szerző:

Gluténmentes chocolate chip cookieEzt a cookie-t régen nagyon sokszor csináltam hagyományos lisztből, a gyerekek nagyon szerették. Most elkészítettem egy általam kreált mentes változatot és osztatlan sikert aratott szerencsére ez is 🙂

Hozzávalók:

  • 5 dkg paradió
  • 5 dkg dió
  • 4 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • 60 g barna cukor
  • 60 g zsiradék (ebből nekem 40g margarin volt, 20g kókuszzsír)
  • csipet szódabikarbóna
  • fél tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Felolvasztom a zsiradékot, benne elkeverem a cukrot. A magvakat megdarálom, hozzákeverem a rizslisztet, szódabikarbónát, keményítőt. A folyékony hozzávalókhoz hozzákeverem a tojást, végül az összes hozzávalót összekeverem. Ezután beletördelek kb. fél tábla étcsokit.

Sütőpapírral bélelt tepsire kis kanállal halmokat rakok és 180 fokon 8-10 percig sütöm.

 

Glutén- és tejmentes palacsinta

2013 december 19. | Szerző:

PB222374Ez egy nagyon jól bevált és letesztelt recept. A lányom – aki nem gluténmentesen eszik amúgy, csak tejmentesen – minden reggel ezt reggelizi. És imádja 🙂 Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül! És amit nagyon szeretk benne, hogy lehetetlen csomósra csinálni a tésztát. Viszont vigyázat, ezzel a recepttel csak vastag palacsinták süthetők! Talán a gyerek ezért is imádja annyira 🙂

Hozzávalók:

  • 12 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • víz
  • rizstej
  • kókuszzsír a palacsintasütő kenéséhezbarnacukros, fekete kakaóval töltve

Elkészítés:

Kimérem a lisztet, beleütöm a 2 tojást, sózom és felöntöm annyi hideg vízzel, hogy a habverővel felkeverve kb. nokedli sűrűségű tésztát kapjak. Utána felöntöm kb. 1 dl rizstejjel. Semmi vész, ha nincs otthon rizstej, sima vízzel is elkészíthető, anyukám úgy szokta sütni a gyerekeknek is úgy is teljesen jó. Rizstejjel kicsit lágyabb lesz. 1 palacsintához én 1 merőkanálnyi tésztát teszek a kókuszzsírral megkent serpenyőbe (én minden sütés előtt kizsírozom a serpenyőt)

Amire figyelni kell, hogy minden egyes sütés előtt habverővel fel kell keverni a tésztát, mert a riszliszt leülepszik az edény aljára. (ha nem kevered fel és a tetejéről veszel a híg tésztából, az leragad és szét is esik)

Mi jó sok töltelékkel szeretjük.

Narancsos csokitorta – glutén- és tejmentes

2013 november 28. | Szerző:

Ez a csokitorta nagyon gyorsan elkészül, egyszerű és végre egészen könnyű is, nem brownie szerű, mint az eddigi csokitorta próbálkozásaim.A fotózáshoz már csak egy szeletet sikerült megmentenem, ez is bizonyítja, hogy mindenkinek ízlett 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:narancsos csokitorta

  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 – 15 dkg barna cukor (ízlés szerint)
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 40 g kókuszzsír
  • 3 db tojás
  • 4 dkg rizsliszt

A krémhez:

  • 1 csomag gluténmentes pudingpor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • fél liter rizstej
  • 1 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál kókuszzsír VAGY fél tábla étcsoki felolvasztva

Elkészítés:

A tésztához ledaráljuk a magokat, felolvasztjuk a kókuszzsírt gőz fölött, ehhez hozzáadjuk a kakóport és a narancslét, majd az egész keveréket hozzáöntjük a magokhoz. Hozzáadjuk a 3 tojást és kicsit sűrítjük a 4 dkg rizsliszttel. Kókuszzsírral kikent, leszedhető oldalú kerek tortaformában 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ezután megcsináljuk a pudingot a leírás szerint, csak tej helyett rizstejet teszünk bele és hozzáadjuk a plusz kakaó/kókuszzsír kombót vagy az olvasztott csokit.

Ráöntjük a krémet a tésztára, hűtőben lehűtjük és a tortaforma oldalát leszedve tálaljuk.

A narancslé nagyot dob rajta 🙂 Anélkül is készíthető, helyette rizstejjel, vagy almalével is jó.

Csokis szivek

2013 október 30. | Szerző:

csokiszivTöbb szempontból is nagy kedvencünk. Nekem azért, mert nagyon gyorsan elkészül, a gyerekeknek és apának azért, mert nagyon csokis és nagyon puha.

Hozzávalók:

  • 5 – 5 dkg darált dió és kesudió
  • 4 dkg darált kókuszreszelék
  • 2-3 tojás
  • 60 dkg fekete (lehetőleg holland) kakaópor
  • 20 dkg barna cukor
  • 80 dkg kókuszzsír
  • 6 evőkanál rizstej
  • 6 evőkanál gyümölcslé vagy lekvár
  • 4 dkg rizsliszt
  • 1 dkg kukoricakeményítő (vagy +1 tojás)

Elkészítés:

  1. A kókuszzsírt gőz fölött felolvasztom, ebbe belekeverem a kakóport és a cukrot
  2. ledarálom a magokat és a kókuszreszeléket kávédarálóval, belekeverem a kakós masszába
  3. a masszához hozzáadom a risztejet és a gyümölcslét vagy lekvárt, várok, amíg kicsit kihűl, hogy a tojásokat is bele tudjam keverni anélkül, hogy azok megfőnének
  4. utoljára a rizslisztet keverem bele (+ kukoricakeményítőt, ha azt a verziót választod)
  5. muffinformába töltöm (nálunk a szív alakú a nyerő) és 200 fokos sütőben kb 20-30 percig sütöm. Ne ijedjetek meg,a massza nagyon folyósnak fog tűnni, de tapasztalatom szerint a gluténmentes sütik a szokásos tészta állaggal ehetetlenül kemények vagy szétesősek lesznek, folyósabb állagúan megsütve viszont pont jók.

Tárold hűtőben, még finomabb lesz!

Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!