Chocolate chip cookie

2014 január 8. | Szerző:

Gluténmentes chocolate chip cookieEzt a cookie-t régen nagyon sokszor csináltam hagyományos lisztből, a gyerekek nagyon szerették. Most elkészítettem egy általam kreált mentes változatot és osztatlan sikert aratott szerencsére ez is 🙂

Hozzávalók:

  • 5 dkg paradió
  • 5 dkg dió
  • 4 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • 60 g barna cukor
  • 60 g zsiradék (ebből nekem 40g margarin volt, 20g kókuszzsír)
  • csipet szódabikarbóna
  • fél tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Felolvasztom a zsiradékot, benne elkeverem a cukrot. A magvakat megdarálom, hozzákeverem a rizslisztet, szódabikarbónát, keményítőt. A folyékony hozzávalókhoz hozzákeverem a tojást, végül az összes hozzávalót összekeverem. Ezután beletördelek kb. fél tábla étcsokit.

Sütőpapírral bélelt tepsire kis kanállal halmokat rakok és 180 fokon 8-10 percig sütöm.

 

Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!