Nagyon sokszor probaltam mar glutenmentes pizzat sutni, de vagy szaraz lett, vagy szetesett, vagy siman fureszporizu volt. Ez az elso olyan recept, ami tenyleg finom, es fel merem tenni. Raadasul egyszeru is.
Hozzavalok 1 normal meretu vagy 2 kisebb pizzahoz:
1 db szep nagy krumpli (25-30 dkg)
1 bogre rizsliszt
1 teaskanal szaraz eleszto
1 tojasfeherje
1 teaskanal xantan gumi
so
Feltetnek paradicsomszosz, zoldfuszer es ami belefer a dietaba (magamnak tettem ra szalamit es sajtot, colitises fiam sima paradicsomszosszal kapta)
Elkeszites:
Pihentesd 1 orat meleg helyen. Utana nyujtsd ki pizza formajura. Konnyen formalhato a teszta, nyujtofaval kinyujthato, de vigyazat, konnyen szakad, ezert en mar magan a tepsin nyujtottam a megfelelo vekonysagura. Akar a kezeddel is lelapogathatod, ha nincs nyujtofad.
Vegul tedd ra a felteteket.
Susd amig a szele aranybarna nem kezd lenni.