Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst a meghámozott és összevágott sárgarépával együtt aprítógépbe teszem és péppé darálom (ha nem colitisesnek csináljuk, akkor mehet bele vöröshagyma is). Utána keverőtálban hozzáteszem a tojást, ízlés szerint sót, kb. 2 teáskanál pirospaprikát, kb. 1 evőkanál olivaolajat és annyi rizslisztet, hogy valamennyire gyúhatóvá összeálljon a massza. (sűrűbb is lehet, csak én ha lehet, minimális lisztet használok).
Serpenyőben kókuszzsírt melegítek, a masszából vizes kézzel kis pogácsákat formázok és mindkét oldalát megsütöm.
Melegen és hidegen is finom csemege és nem venni észre benne a zöldséget 🙂
Tipp: a sárgarépa helyett/mellett cukkinivel is szoktam készíteni. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl nagy a cukkini, mert nagyon leveses lehet tőle a massza, ami miatt sok lisztet vesz fel és akkor nem lesz nagyon fasírt jellege már és gyanút fognak, hogy nem is húst esznek 🙂